TORT KODRIT KADIR

de Sabina in Torturi, 23 Iun 2009 | 24400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  pentru caramel:
  • 800 ml lapte
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 zahar vanilinat
  • 1 esenta de rom
pentru blat:
  • 1 ou
  • 100 grame zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • praf de copt
  • 100 grame faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingura de cafea/ness
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT KODRIT KADIR:

Pentru blat amestecam intr-un vas oul zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao cu ness. Amestecam bine.

Pentru caramel batem ouale cu zaharul, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de rom, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.

Intr-un alt vas, caramelizam cinci linguri de zahar.Lasam putin sa se intareasca si adaugam caramelul facut mai devreme. Imediat turnam in mijloc compozitia de blat. Va arata foarte ciudat, pentru ca se va imprastia in tot vasul, insa fiti fara grija la coacere se va ridica la suprafata.
Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Pentru o mai buna siguranta facem testul scobitoarei. Mie mi s-a intamplat ca balatul sa se crape insa nu a fost nicio problema.

Cand este gata scoatem vasul din cuptor si lasam sa se raceasca. Apoi punem platoul pe care vrem sa servim tortul peste vasul care a fost in cuptor (atentie fel de vas folositi) si printr-o miscare rapida rasturnam tortul. Vom avea astfel un tort cu trei straturi: caramel, crema de zahar ars si blat. Se pastreaza foarte bine la frigider (pana la 3-4 zile).

Sugestie: Se poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT KODRIT KADIR" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Bya Ralu 1

19.06.2013, 06:21

tare bine arata

RussianBlue 1

21.06.2013, 12:48

a iesit perfect !

babi5 1

06.10.2013, 11:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu martipan marmorat- Reteta 500