Noua ne plac foarte mult tartele cu legume, motiv pentru care fac destul de des cate o tarta si combin diferite legume de sezon. Va invit si pe voi la o feliuta de tarta. Se pregateste usor si e delicioasa.
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider, pentru o ora.
Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp desfaci broccoli buchetele si le fierbi in apa cu sare, pentru 3-4 minute. Scoti buchetelele de broccoli si le scurgi bine de apa.
Spanacul il fierbi in apa cu sare pentru 3-4 minute, il scurgi bine de apa si il tai marunt. Ciuperci din borcan le clatesti, le scurgi de apa si le tai marunt.
Amesteci legumele si adaugi sare si piper.
Mixezi ouale cu iaurt si sare.
Intinzi aluatul si il transferi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si il intepi cu furculita din loc in loc. Presari pesmetul peste aluat. Adaugi compozitia de legume, torni deasupra compozitia de oua si aduci marginile aluatului in centrul tartei si il strangi intre degete din loc in loc. Introduci tava in cuptorul incins la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute. Scoti tava, presari cascavalul dat pe razatoare si apoi introduci tarta din nou la cuptor, pentru cateva minute, pana cand se topeste cascavalul.
Lasi sa se raceasca putin si servesti tarta.