Taci si inghite

de Merisor in Mancare copii, 19 Mai 2014 | 6782 vizualizari

 

A propus Simona reteta in concurs si mi-a facut pofta, asa ca am apelat la multicookerul din dotare si am prestat si eu bunaciunea asta.
Multumesc, Simonel pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte
  • 2 cani apa
  • 2 cani malai
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 150 gr branza telemea mixta
  • 1 carnat de casa
  • 4 oua
  • 50 gr cascaval
  • smantana pentru servit(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Inainte de a ne apuca de prepararea mamaligii pregatim celelalte ingrediente, adica sfaramam branza si prajim carnatul.

Punem laptele, apa si sarea in vasul multicookerului.

Conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 30 de minute.

Cand lichidul din vas incepe sa fiarba adaugam putin cate putin malai si amestecam energic cu spatula, sa nu se formeze cocoloase. Pentru cine are, este bun un tel de silicon.

Dupa epuizarea malaiului putem sa punem capacul vasului si sa mai mestecam doar din cand in cand in mamaliga. Aceasta nu se va prinde de peretii vasului.

La final, cand a expirat timpul, adaugam untul si amestecam pana cand acesta se va topi si se va incorpora in mamaliga.

Rasturnam mamaliga pe un platou, stergem peretii vasului cu un servetel absorbant si ungem vasul cu putin unt.

Punem un rand de mamaliga in vas, apoi carnatul taiat feliute, inca un rand de mamaliga, branza si terminam cu un rand de mamaliga.

Umezim un poloinc cu apa si facem patru adancituri in mamaliga.

In fiecare adancitura vom pune cate un ou.

Asezam vasul in aparat si il conectam la sursa de curent. De la butonul MENU  setam programul BAKE pentru 30 de minute(de la butonul COOKING TIME) si temperatura la 180 de grade( de la butonul TEMPERATURE).

Dupa expirarea timpului, deconectam aparatul de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si cu ajutorul unei spatule de silicon sau de lemn, portionam mamamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite