Imi plac atat de mult ciupercile incat as inlocui oricand carnea cu o portie de ciuperci. Nu mai vorbesc despre cat de sanatoase sunt in comparatie cu carnea. Asa ca, pentru masa de seara am pregatit o tarta cu ciuperci. Iata si reteta:
Am spalat si curatat de pielita ciupercile, le-am scos coditele, dupa care le-am feliat.
Ceapa am taiat-o pestisor.
Ouale le-am batut si amestecat cu smantana.
Am aranjat foaia de tarta intr-o tava unsa cu putin unt.
Intr-o tigaie am pus ulei la incins, am adaugat ceapa si dupa ce s-a inmuiat putin am adaugat si ciupercile. Am condimentat simplu cu sare si piper. Nu dupa mult timp am oprit focul.
Am aranjat ciupercile pe aluat si am turnat deasupra amestecul de ou cu smantana.
Cum din foaia de luat mi-a mai ramas o bucata ( am decupat un patrat din ea), am taiat fasii cu care am ornat tarta, sub forma unui grilaj.
Am uns cu putin galbenus aluatul si am dat tava la cuptor.
Nu stiu exact cat am lasat-o, dar am urmarit-o pana s-a rumenit frumos pe deasupra si am oprit-o.
Poftim la masa!