Am preparat tarta cu cirese si vanilie asta vara si tare mi-a ramas gandul la ea la cat de buna a fost. Tarta merita incercata cu fructe proaspete si cu siguranta merita sa o incercati si voi!
Pentru prepararea crustei vom avea nevoie de un vas adanc in care vom mixa untul si zaharul pana se formeaza o pasta. Adaugam oul si il incorporam continuand sa amestecam. La final adaugam praful de sare si faina treptat pana la formarea unui aluat nu prea tare, pe care il dam la frigider pentru 30 min.
Ulterior transferam compozitia pe blatul de lucru si il intindem putin cu sucitorul pentru a-i da o forma. Il transferam intr-o tava unsa cu putin ulei si faina si il intepam din loc in loc cu o furculita iar deasupra lui punem hartie de copt si o greutate pentru a nu-i permite sa creasca. Il dam la cuptor pentru aprox. 25 minute dupa care il scoatem din forma si il lasam sa se racoreasca pe un platou.
Pentru prepararea cremei amestecati cele 4 galbenusuri si esenta de vanilie dupa care adaugati faina si omogenizati. Incepeti sa turnati laptele cate putin si continuati amestecul. Dupa ce l-ati incorporat pe tot, puneti vasul pe foc si continuati amestecul pentru a nu se arde. Cand crema se leaga, luati-o de pe foc, acoperiti-o cu o folie de plastic si lasati-o sa se raceasca.
La final turnam crema in crusta din aluat, o aranjam uniform si adaugam ciresele curate de samburi si taiate in doua. Platoul se da la frigider cateva ore si apoi merita servit!
Pofta buna dragilor!