Tarta cu cirese

de vio_dreams in Dulciuri, 4 Iul 2013 | 11695 vizualizari

 

raiul cireselor in aceasta tarta, cu o tenta subtila de migdale, o nebunie!

 

INGREDIENTE

pentru aluatul de tarta:

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 6 linguri apa
  • 1 ou

pentru umplutura:

  • 1 kg cirese
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 1/2 lingurita esenta migdale

pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Spalam ciresele si le scoatem samburii. Punem intr-o craticioara ciresele impreuna cu zaharul si amidonul. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt ciresele si de preferintele fiecaruia.

Le lasam sa fiarba la foc mic, mestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase amidonul si compozitia devine ca o budinca. Dam deoparte, adaugam esenta de migdale si omogenizam. Lasam sa se raceasca. Mare atentie, esenta de migdale adaugam doar atat cat sa ii confere umpluturii o aroma subtila, daca exagerati riscati sa devina amara.

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos.

Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute.

Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana devine maleabil si din trei sferturi din cantitatea de aluat intindem o foaie. Punem foaia in forma de tarta si presam marginile indepartand excesul de aluat.

Turnam umplutura peste aluat.

Din aluatul ramas intindem o foaie. Taiem fasii de aluat din care facem un grilaj pe care il montam desupra tartei.Le ungem cu galbenusul batut cu lapte. Decupam frunzulite cu ajutorul unei forme si cu un cutit facem striatiile. Le asezam pe laterale.

Ungem si frunzulitele cu galbenus.

TIPS-URI

1

Pentru o culoare aurie, frumoasa, folositi galbenusuri de la oua de tara pentru uns

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici