Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie

de Lavinia in Prajituri, 11 Aug 2013 | 13116 vizualizari

 

Desertul de duminica :-)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema de ciocolata:  
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 80 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita gelatina+30 ml apa rece
  • 1 lingura esenta de rom
  • Mousse de vanilie:  
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina+30 ml apa rece
  • Decor:  
  • Bomboane cu rom
  • pudra cacao

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin cremoase. Adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si incorporeazale in compozitia de galbenusuri amestecand usor pentru a obtine o compozitie aerata. Tapeteaza o tava de tarta (26 cm ) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.(testul scobitorii)

Crema de ciocolata:

Topeste ciocolata cu frisca lichida ,apoi adauga untul si galbenusurile si omogenizeaza bine. Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi adaugo peste crema de ciocolata si amesteca pana se topeste ciocolata. La final adauga romul. Lasa crema la rece pana prinde consistenta.

Mousse de vanilie:

Amesteca galbenusurile cu zaharul ,laptele si semintele de la pastaia de vanilie pe baie de abur pana se ingroasa. Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 min apoi adaugo peste crema de galbenus si amesteca bine pana aceasta se topeste. Bate frisca apoi adauga crema de galbenus usor racita.

Asamblare:

Pune crema de ciocolata peste blatul de tarta si da la rece pana se intareste bine. Peste crema de ciocolata pune crema de vanilie si decoreaza cu cacao pudra si bomboane cu rom sau dupa bunul plac. Lasa tarta la rece pentru 4-5 ore apoi serveste cu mare pofta,este delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (18)

Lavinia 1

13.08.2013, 15:13

multumesc frumos pentru aprecieri

bianca92 1

14.10.2013, 19:11

vai de mine :-o nu am vazut ceva mai frumos ca asta

Lavinia 1

15.10.2013, 09:03

Multumesc,Bianca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata