Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie

de Lavinia in Prajituri, 11 Aug 2013 | 13209 vizualizari

 

Desertul de duminica :-)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema de ciocolata:  
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 80 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita gelatina+30 ml apa rece
  • 1 lingura esenta de rom
  • Mousse de vanilie:  
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina+30 ml apa rece
  • Decor:  
  • Bomboane cu rom
  • pudra cacao

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin cremoase. Adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si incorporeazale in compozitia de galbenusuri amestecand usor pentru a obtine o compozitie aerata. Tapeteaza o tava de tarta (26 cm ) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.(testul scobitorii)

Crema de ciocolata:

Topeste ciocolata cu frisca lichida ,apoi adauga untul si galbenusurile si omogenizeaza bine. Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi adaugo peste crema de ciocolata si amesteca pana se topeste ciocolata. La final adauga romul. Lasa crema la rece pana prinde consistenta.

Mousse de vanilie:

Amesteca galbenusurile cu zaharul ,laptele si semintele de la pastaia de vanilie pe baie de abur pana se ingroasa. Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 min apoi adaugo peste crema de galbenus si amesteca bine pana aceasta se topeste. Bate frisca apoi adauga crema de galbenus usor racita.

Asamblare:

Pune crema de ciocolata peste blatul de tarta si da la rece pana se intareste bine. Peste crema de ciocolata pune crema de vanilie si decoreaza cu cacao pudra si bomboane cu rom sau dupa bunul plac. Lasa tarta la rece pentru 4-5 ore apoi serveste cu mare pofta,este delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata