Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Adaugam apoi apa, uleiul si framantam un aluat potrivit. Lasam sa creasca cam 20-30 minute;
Formam 2 bile din aluat si intindem 2 foi; fiecare foaie o taiem in 8 triunghiuri si punem magiun de prune la baza fiecarui triunghi.
Rulam fiecare triunghi de la baza spre varf si le asezam intr-o tava neunsa (deoarece aluatul este suficient de gras).
Le dam la cuptor pana se rumenesc (eu am le-am lasat 40 de minute).
Cornuletele fierbinti le tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie .
Mi-au iesit 16 bucati, dar cred ca mai bine este sa impartim aluatul in 3 bile, sa intindem 3 foi si fiecare foaie sa o taiem in 8 triunghiuri; obtinem cornulete mai micute, mai multe (24 bucati) si mai dragute :P