Spuneam candva ca tarta cu ciocolata este ca un fel de "black dress", oricand la moda, oricand apreciata.
De data aceasta, am adaugat cateva condimente extrem de parfumate, insa gustul lor este subtil si fac din aceasta tarta simpla, un desert special.
Desi vedeta este ciocolata, cuisoarele, pudra de ghimbir si scortisoara desavarsesc aceasta tarta.
Aluatul este unul fraged, iar textura umpluturii este una densa si in acelasi timp fina. Adaugati o cafea sau un ceai natural alaturi si va puteti bucura de un moment de rasfat!
Intr-un vas, punem untul rece, taiat felii sau cuburi. Adaugam un praf de sare si faina. Framantam cu mana pana desfacem tot untul, apoi adaugam zaharul si oul batut cu nutella si framantam in continuare. Vom obtine un aluat dens, nelipicios. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim umplutura.
Intr-un vas, punem smantana si ciocolata rupta bucati. Punem pe foc si lasam sa se topeasca ciocolata,amestecand mereu. Dupa ce s-a topit ciocolata si s-a omogenizat compozitia,luam de pe foc si lasam sa se raceasca un pic.
Intre timp, macinam cuisoarele si scortisoara, adaugam un praf de ghimbir si amestecam toate condimentele. Dam deoparte.
Scoatem aluatul din frigider. Alegem daca dorim sa facem o singura tarta mare sau mai multe mici.
Eu am facut 7 minitarte. Intindem aluatul, il asezam in forma/ forme si aranjam frumos marginile. Eu le-am presat cu o furculita pe interior. Intepam din loc in loc aluatul cu o furculita.
Pornim cuptorul si punem tarta/ tartele la copt, la foc mediu, pentru 10 - 15 minute.
In compozitia de ciocolata amestecam un ou, adaugam condimentele si romul.
Scoatem tartele din cuptor, turnam compozitia de ciocolata (sa nu le umpleti de tot intrucat la copt, compozitia isi va mari un pic volumul) si le punem la loc in cuptor, la foc mediu, pentru inca 15-20 minute.
Compozitia de ciocolata se va umfla un pic la copt, dar odata scoasa din cuptor, isi va reveni.
Lasam la racit. Decoram si servim!