Tarta cu ciocolata si cuisoare

de laura_n in Dulciuri, 9 Ian 2015 | 2912 vizualizari

 

Spuneam candva ca tarta cu ciocolata este ca un fel de "black dress", oricand la moda, oricand apreciata.
De data aceasta, am adaugat cateva condimente extrem de parfumate, insa gustul lor este subtil si fac din aceasta tarta simpla, un desert special.
Desi vedeta este ciocolata, cuisoarele, pudra de ghimbir si scortisoara desavarsesc aceasta tarta.
Aluatul este unul fraged, iar textura umpluturii este una densa si in acelasi timp fina. Adaugati o cafea sau un ceai natural alaturi si va puteti bucura de un moment de rasfat!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 140 gr unt
  • 1 praf sare
  • 70 gr zahar brut
  • 280 gr faina
  • 1 ou
  • 2 lg nutella

  • umplutura
  • 400 gr ciocolata neagra
  • 300 gr smantana grasa 20%
  • 1 ou
  • condimente: cuisoare, pudra de ghimbir, scortisoara
  • 2 lg rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si cuisoare:

Intr-un vas, punem untul rece, taiat felii sau cuburi. Adaugam un praf de sare si faina. Framantam cu mana pana desfacem tot untul, apoi adaugam zaharul si oul batut cu nutella si framantam in continuare. Vom obtine un aluat dens, nelipicios. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim umplutura.

Intr-un vas, punem smantana si ciocolata rupta bucati. Punem pe foc si lasam sa se topeasca ciocolata,amestecand mereu. Dupa ce s-a topit ciocolata si s-a omogenizat compozitia,luam de pe foc si lasam sa se raceasca un pic.

Intre timp, macinam cuisoarele si scortisoara, adaugam un praf de ghimbir si amestecam toate condimentele. Dam deoparte.

Scoatem aluatul din frigider. Alegem daca dorim sa facem o singura tarta mare sau mai multe mici.

Eu am facut 7 minitarte. Intindem aluatul, il asezam in forma/ forme si aranjam frumos marginile. Eu le-am presat cu  o furculita pe interior. Intepam din loc in loc aluatul cu o furculita.

Pornim cuptorul si punem tarta/ tartele la copt, la foc mediu, pentru 10 - 15 minute.

In compozitia de ciocolata amestecam un ou, adaugam condimentele si romul.

Scoatem tartele din cuptor, turnam compozitia de ciocolata (sa nu le umpleti de tot intrucat la copt, compozitia isi va mari un pic volumul) si le punem la loc in cuptor, la foc mediu, pentru inca 15-20 minute.

Compozitia de ciocolata se va umfla un pic la copt, dar odata scoasa din cuptor, isi va reveni.

Lasam la racit. Decoram si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si cuisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

dantes 1

10.01.2015, 11:15

Delicioasa!

mirela0911 1

11.01.2015, 18:00

Ce tarta delicioasa!

Bya Ralu 1

30.05.2015, 20:39

hmmm cum arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat