Tarta cu ciocolata si cirese

de Bucataras Medi in Dulciuri, 26 Mai 2015 | 4214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta
  • 240 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Pentru crema de ciocolata
  • 200 ml frisca neindulcita
  • 6 linguri zahar tos(dar mi s.a parut cam dulce)
  • 200 g ciocolata neagra 85%cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru ornat
  • zaharc
  • irca 500 g cirese
  • Mai avem nevoieunt pentru uns forma
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si cirese:

Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol.
Batem oul cu un strop de sare.
Adaugam peste unt zaharul,zaharul vanilat,oul batut  si coaja de portocala.
Stingem bicarbonatul in zeama de portocala si il adaugam si pe el.
Amestecam.
Adaugam putin cate putin  faina si framantam pana cand  aluatul nu se mai lipeste de mana.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru circa 1 ora.
Rabdare deci!!!Scoatem aluatul din frigider si il asezam pe masa infainata.

Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului in forma rotunda si.l asezam intr-o tava rotunda unsa cu unt.

Taiem surplusul de aluat de pe margini.
Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc.Peste aluatul din tava punem o foaie de copt si umplem interiorul cu orez sau boabe de fasole.

Dam tava la cuptorul preincalzit,la 180 grade timp de circa 20-25 min. pana ce se crusta se rumeneste putin.

 

In acest timp ne ocupam de crema.
Punem intr-un vas cu fund dublu frisca lichida si zaharul si lasam pana cand da intr-un clocot.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata pe care am rupt.o in bucatele mai mici.
Adaugam si esenta de rom si amestecam pana se topeste ciocolata.
In momentul in care crusta de tarta este gata facuta o scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca putin iar apoi o scoatem pe o farfurie.
Turnam crema de ciocolata calduta si o dam la frigider pana se raceste complet (circa 1 ora). Dam ciresele prin zahar tos si cand tarta este rece ornam cu acestea.

Dam tarta la frigider pentru cel putin 2 ore.Este super-delicioasa!

Pofta buna!

Sursa:http://retetetimea.ro/tarta-cu-ciocolata-si-capsune/

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu banane,nuci si crema de vanilie