Tarta cu ciocolata si cirese

de Bucataras Medi in Dulciuri, 26 Mai 2015 | 4149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta
  • 240 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Pentru crema de ciocolata
  • 200 ml frisca neindulcita
  • 6 linguri zahar tos(dar mi s.a parut cam dulce)
  • 200 g ciocolata neagra 85%cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru ornat
  • zaharc
  • irca 500 g cirese
  • Mai avem nevoieunt pentru uns forma
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si cirese:

Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol.
Batem oul cu un strop de sare.
Adaugam peste unt zaharul,zaharul vanilat,oul batut  si coaja de portocala.
Stingem bicarbonatul in zeama de portocala si il adaugam si pe el.
Amestecam.
Adaugam putin cate putin  faina si framantam pana cand  aluatul nu se mai lipeste de mana.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru circa 1 ora.
Rabdare deci!!!Scoatem aluatul din frigider si il asezam pe masa infainata.

Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului in forma rotunda si.l asezam intr-o tava rotunda unsa cu unt.

Taiem surplusul de aluat de pe margini.
Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc.Peste aluatul din tava punem o foaie de copt si umplem interiorul cu orez sau boabe de fasole.

Dam tava la cuptorul preincalzit,la 180 grade timp de circa 20-25 min. pana ce se crusta se rumeneste putin.

 

In acest timp ne ocupam de crema.
Punem intr-un vas cu fund dublu frisca lichida si zaharul si lasam pana cand da intr-un clocot.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata pe care am rupt.o in bucatele mai mici.
Adaugam si esenta de rom si amestecam pana se topeste ciocolata.
In momentul in care crusta de tarta este gata facuta o scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca putin iar apoi o scoatem pe o farfurie.
Turnam crema de ciocolata calduta si o dam la frigider pana se raceste complet (circa 1 ora). Dam ciresele prin zahar tos si cand tarta este rece ornam cu acestea.

Dam tarta la frigider pentru cel putin 2 ore.Este super-delicioasa!

Pofta buna!

Sursa:http://retetetimea.ro/tarta-cu-ciocolata-si-capsune/

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu ciocolata si praline