Tarta cu ciocolata in doua culori

de vio_dreams in Dulciuri, 17 Sep 2013 | 23198 vizualizari

 

V-am adus ceva bun sa visati frumos la noapte :P E virtuala, asadar nu ingrasa, serviti cu incredere!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 200 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 6 linguri apa
  • 1 ou


pentru crema de ciocolata alba:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 plic gelatina

pentru crema de ciocolata neagra:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lingurite ness
  • 1 plic gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata in doua culori:

Pregatim mai intai aluatul. Din ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Punem aluatul pe blatul de lucru bine infainat framantam pana ajungem la consistenta potrivita si intindem o foaie rotunda. 

Punem foaia in forma de tarta unsa cu unt  si o presam cu mana . Indepartam excesul de aluat si intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.

Dam la cuptor pana se rumeneste usor.

Pentru crema de ciocolata neagra incalzim frisca lichida dar fara a o aduce la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata amaruie rupta bucatele, nessul dizolvat intr-o lingura de apa si amestecam pana cand ciocolata se topeste si obtinem o crema fina. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in crema. 

 Pentru crema de ciocolata alba incalzim frisca lichida dar fara a o aduce la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata alba rupta bucatele si esenta de rom si amestecam pana obtinem o crema fina. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in crema.

Asezam tarta pe un platou. Incepem apoi sa punem crema. Vom pune alternativ cate o lingura din fiecare compozitie in mijlocul tartei. asadar o lingura de ciocolata alba, in mijlocul acesteia o lingura de ciocolata neagra si iar alba iar neagra pana terminam crema.

din pacate tarta mea a avut un mic incident, fiindca nu am copt-o f bine a fost putin cam moale si s-a rupt putin intr-un loc si crema a curs putin pe acolo, asadar aspectul nu a fost exact cum ar trebui. La final deasupra ar trebui sa aveti multe cercuri concentrice, de la mic la mare.

Dam tarta la frigider pana se intareste. Taiem felii cu un cutit bine ascutit, pe care il vom sterge inainte de fiecare felie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios