Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume

de Merisor in Mancaruri cu carne, 4 Feb 2019 | 7029 vizualizari

 

Ne plac mult tartele și plăcintele sărate, iar această tartă cu carne tocată, mozzarella și legume, a fost foarte apreciată și devorată rapid, caldă, cu ketchup pe deasupra.
Mie mi-a plăcut în mod deosebit stratul de legume cu mozzarella, iar data viitoare voi adăuga mai multe legume și mai multă mozzarella.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat de tartă:
  • 1 ou
  • 125 g smântână( 12% grăsime)
  • 125 g unt( 82% grăsime)
  • 375 g făină
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • puțină sare
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg carne tocată( vită+ porc)
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 4 grăunți de usturoi
  • 1 lingură pastă de roșii cu ardei copt
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • oregano
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • 1 ou + 1 albuș
  • 150 g mozzarella
  • câteva frunze de busuioc verde
  • 2 roșii
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns aluatul
  • chimen
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume:

Preparăm mai întâi umplutura de carne tocată.

Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată solzișori, morcovul tocat cubulețe sau dat pe răzătoare și 2 căței de usturoi răzuiți.

Stropim legumele și cu puțină apă pentru a nu căpăta acel gust strident de prăjeală, iar când sunt ușor pătrunse, adăugăm carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și amestecăm intens pentru a se prepara carnea uniform.

Când și carnea este bine preparată, adăugăm pasta de roșii, apoi condimentele și potrivim gustul de sare.

Lăsăm amestecul la răcit, într-o sită să se scurgă surplusul de grăsime.

Când este răcit, adăugăm pătrunjelul verde, tocat și 2 căței de usturoi răzuiți și omogenizăm compoziția.

Preparăm aluatul de tartă

Amestecăm, într-un bol, oul cu un praf de sare, apoi adăugăm smântîna în care am dizolvat bicarbonatul.

Adăugăm, apoi, untul rece, răzuit, condimentele și făina.

Frământăm rapid un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios.

Îl acoperim cu un bol și îl dăm la rece pentru 20-30 de minute.

După acest interval, întindem aluatul în tava de copt( 31,5/34,5 cm), îmbrăcând și pereții acesteia.

Oprim o parte micuță din el și pentru grilajul de deasupra.

La baza aluatului întindem amestecul de carne, apoi răzuim mozzarella deasupra.

Așezăm rondele de roșii, dovlecel și ardei peste ea.

Dăm tarta, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 15 minute.

 Între timp întindem restul de aluat într-o foaie subțire și modelăm grilajul, cu forma specială de grilaje.

Scoatem tava din cuptor și întindem grilajul deasupra tartei, apoi îl ungem rapid cu gălbenuș de ou, presărăm chimen pe deasupra și dăm din nou tarta la cuptor pentru 10 minute, la 150 de grade, pentru a se rumeni frumos grilajul.

Lăsăm tarta să se tempereze ușor și o porționăm, apoi o servim cu ketchup, sau cu salată, murături, după preferințele fiecăruia.

Noi am servit-o cu ketchup dulce și picant.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

madi_marin 1

10.02.2019, 12:49

Arata foarte bine! Si noua ne plac mult genul asta de gustari

oanapl 1

10.02.2019, 13:14

Si noua ne plac foarte mult tartele! Arata minunat!

Ina 1

27.03.2019, 18:43

Cat de bine arata!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta Bolognese