Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

de Ina in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2016 | 18567 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 130g unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurite cu sare
  • 250-300 g faina
  • o lingurita cu amoniac
  • o lingura cu zeama de lamaie

Umplutura:

  • 1 ceapa
  • 100 g kaizer
  • 200 g carne tocata
  • o conserva de ciuperci
  • 2 oua
  • 150 g cascaval ras
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval:

Pregatim intai aluatul:

Intr-un vas punem untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de zeama de lamaie apoi incepem sa omogenizam ingredientele prin framantare usoara, pana obtinem un bulgare de aluat cu consistenta uniforma. Daca este lipicios, mai adaugam putina faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram la frigider cca. 30-40 minute, timp in care ne ocupam de umplutura:

 

Tocam ceapa cubulete, kaizerul asemenea si le calim usor in tigaia in care am incins 2 linguri cu ulei.

Cand sunt suficient de calite adaugam carnea tocata si ciupercile bine scurse si omogenizam. Cand carnea e suficient de fiarta si sucul lasat a scazut, oprim focul si lasam sa se raceasca. Condimentam cu sare si piper .

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie rotunda pe care o vom aseza in vasul de tarta, astfel incat marginile sa acopere usor si peretii tavii. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului. 

Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita sau ne folosim de aparatul special, pentru ca aluatul sa creasca uniform.

Turnam compozitia de carne si o nivelam pe toata suprafata tartei.

Cascavalul ras il vom presara uniform pe toata suprafata tartei.

Batem doua oua spuma si acoperim tarta. Din loc in loc vom intepa compozitia pentru a face loc oului sa patrunda si in carne.

Coacem tarta la foc potrivit, pentru cca. 30-35 minute.

Este delicioasa si calda si rece.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina depinde de marimea oului dar si de calitatea fainii

2

Daca nu aveti o tava speciala de tarta, puteti folosi orice vas rotund pe care-l ungeti intai cu unt si-l tapetati cu faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume