Tarta cu carne de pui, ciuperci si ardei

de oanapl in Pui, 5 Apr 2017 | 6927 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Merisor. 

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 varf cutit de sare
  • umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 ardei rosu
  • 4 oua
  • 250 gr kefir
  • 5 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • ulei
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne de pui, ciuperci si ardei:

Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele, pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider pentru o ora.
Intre timp, tai cubulete carnea de pui, o condimentezi cu boia de ardei dulce, cimbru si sare si o prajesti pe toate partile, timp de 20-25 de minute. Adaugi ciupercile si ardeiul taiat cubulete si lasi sa se caleasca la foc mic, pana cand se patrunde putin ardeiul. Adaugi patrunjelul tocat marunt. Lasi sa se raceasca amestecul.

Mixezi 3 oua, plus un albus, cu putina sare, apoi adaugi kefirul si omogenizezi bine, apoi incorporezi pesmetul si faina.

Adaugi compozitia lichida peste compozitia de carne si amesteci.

Intinzi aluatul si il netezesti cu ajutorul unui sucitor, apoi imbraci cu el o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Intepi aluatul, din loc in loc, cu o furculita.
Adaugi umplutura, tai surplusul de aluat si aduci marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos.
Ungi aluatul cu un galbenus de ou, diluat cu cativa stropi de lapte si presari susan deasupra.

 Introduci tarta in cuptorul preincalzit, pentru 45-50 de minute, la 180 de grade C. Dupa ce se rumeneste frumos, o lasi sa se raceasca si o tai felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne de pui, ciuperci si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]