Incet, incet, mai cu un comentariu, mai cu o gluma, mai cu hohote de ras irezistibile, dar obligatoriu zilnic cu apa in gura de pofta, mai cu o reteta am ajuns si eu la reteta cu numarul 100.
Este prima tarta pe care o fac si va multumesc pentru inspiratie si pentru minunatele retete pe care le postati.
BLAT
Se separa ouale.
Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si un praf de sare pana se intareste si devine lucioasa.
Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.
Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste albusuri si se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza.
Compozitia se toarna intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se coace 20-25 minute in cuptorul preincalzit.
Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se rastoarna pe gratar si se lasa la racit.
CREMA
Se face conform indicatiilor de pe ambalaj si se lasa la racit.
Mie mi s-a parut a fi cam putina pentru tarta mea. Data viitoare o sa fac eu si crema.
SIROPUL
Zaharul cu zaharul vanilat si cu apa se fierb 2-3 minute si se lasa la racit.
DECOR
Capsunile uscate si mari se taie in felii iar cele mici se lasa asa.
Tort Gelee se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj in momentul folosirii.
ASAMBLAREA
Blatul se pune pe platou si se insiropeaza (nu prea mult).
Crema se toarna peste blat si se niveleaza.
Se pun capsunile dupa dorinta si inspiratie (eu am pus cam putine dupa parerea mea dar am constatat doar cand am mancat prima felie).
Se toarna jeleul cald pe deasupra.
Se pune la rece in frigider pentru cel putin 3-4 ore.
Se taie felii si se orneaza cu frisca.
Pofta Buna!