Ana - Maria fetita mea adora prajitura asta. O prajitura delicioasa care dispare foarte repede de pe farfurie.
Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.
Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare. Se aseaza compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,se introduce in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute.
Merele le-am dat prin razatoarea mare,le-am pudrat cu zahar vanilat si le-am pus peste blatul scos din cuptor.Am facut bezea din albusurile batute spuma cu zahar si am asezat-o peste stratul de mere si am mai dat tava la cuptor 10 minute.Pofta buna.
1
Cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.
2
Blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.
3
Putem face cu orice tip de fruct umplutura.