Aperitiv tarta cu ceapa si oregano

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2018 | 3646 vizualizari

 

Tarta cu ceapa este o reteta foarte raspandita in regiunea franceza Alsacia.
De obicei este parfumata cu nucsoara, eu am preferat s-o parfumez cu oregano uscat.
Oregano este o planta aromata. Se crede ca isi are originea in regiunile muntoase din Grecia, Turcia si Italia. A fost numita de grecii antici “Bucuria muntelui”. Oregano este una dintre cele mai puternice plante cu puteri de vindecare si antibiotice naturale, studiate vreodata.
A fost mult timp cunoscut faptul ca oregano are proprietați anti-bacteriene, Hipocrate folosindu-l ca un antiseptic.
Oregano ameliorează digestia, previne balonarea, protejează inima, scade colesterolul, scăzând riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral ..etc (sursa: http://www.supereva.ro)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/tarta-cu-ceapa-si-oregano.html

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 g de faina
  • 125 g de unt moale
  • 1 lingurita de sare
  • 10 cl de apa calduta
  • 1 lingura oregano uscat

Garnitura:

  • 5 cepe mari
  • 4 oua
  • 100 g de bacon afumat
  • 15 cl de smantana
  • 15 cl de lapte
  • 1 lingura de ulei
  • sare, piper
  • 1 lingura de oregano uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ceapa si oregano:

Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati faina, sarea si untul moale taiat bucatele.

Adaugati apa treptat si oregano. Framantati pana obtineti un aluat omogen . Puneti-l intr-o folie  de plastic si dati-l la rece pentru 1 ora.

 Dupa 1 ora incalziti cuptorul la 180°C.

Intinde-ti aluatul pe o suprafata fainata si puneti-l in forma de tarta unsa.

Acoperiti-l cu hartie de copt, puneti deasupra fasole uscata si dati la cutor timp de 20 de minute.

 Intre timp pregatiti garnitura.

Curati si taiati marunt ceapa.

Rumeniti-o cu baconul in uleiul incins timp de 10 minute, la foc potrivit.

 Bateti ouale intregi cu smantana si laptele, puneti sare si piper.

Puneti amestecul cu ceapa peste aluatul copt si varsati deasupra amestecul cu oua.

Presarati deasupra oregano uscat.

Dati la cuptor timp de 30 de minute.

Serviti -o calda cu salata verde.

Pota Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ceapa si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitive