Stiu ca nu va suparati ca vin din nou cu o reteta de tarta pentru ca stiti cat de mult imi plac tartele cu fructe si sunt prea multe combinatii, care mai de care mai gustoase, pentru a le putea epuiza vreodata :).
Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox 30 de minute.
Intindem aluatul sub forma rotunda pe masa de lucru tapetata cu faina.
Asezam foaia de aluat intr-o forma rotunda de 26 cm, unsa cu unt. Intepam din loc in loc (puteti pune foaia de copt peste aluat si cateva boabe de fasole si asa sa puneti tava la cuptor, eu nu am facut asa) si dam tava la cuptorul incalzit la 170 de grade timp de 20-25 de minute.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin ungem aluatul copt cu gem de afine.
Peste gem punem piscoturile zdrobite, iar peste piscoturi punem afinele.
Separat intr-un bol mixam albusurile spuma apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam aprox 3 minute.
Spuma obtinuta o punem peste afine cu o lingura sau cu un pos.
Cuptorul nu l-am oprit de cand am scos blatul dar am lasat usa deschisa.
Dam tava din nou la cuptor aprox 3 minute cu usa inchisa si apoi aprox 7 minute cu usa intredeschisa. Aici depinde si de cuptorul fiecaruia. Bezeaua de deasupra trebuie sa capete o usoara nuanta maronie, insa atentie sa nu o lasati prea mult sa se arda.
Scoatem tarta din cuptor si dupa ce s-a racit se poate felia si servi.
Se pastreaza la frigider!