Un desert gustos si sanatos pentru copii mici!
Separam galbenusurile de albus si frecam galbenusurile cu zaharul, pana devin o crema. Turnam uleiul si laptele pe rand fiecare, amestecand continuu si adaugam coaja rasa de la o lamaie. Separat batem albusurile spuma, dupa care le incorporam in compozitie. Adaugam faina amestecand continuu. (In faina adaugam si o lingurita de praf de copt). Turnam compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Afinele clatite si uscate pe un prosop de bucatarie le trecem prin faina de grau si le dam drumul in compozitia din tava. Coacem apx. 35 - 45 minute la foc moderat. Cand aceasta este gata capata o culoare maronie. O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, dupa care presaram peste, zahar vanilat sau zahar pudra cu aroma de vanilie si taiem felii.
1
Afinele se trec prin faina pentru a nu se lasa la fundul tavii!