Prajitura cu ciocolata, visine si bilute de cocos

de Merisor in Prajituri, 30 Iun 2015 | 9781 vizualizari

 

De mult timp aveam in plan o astfel de prajitura si iata ca i-a sosit timpul.
Au tot preparat-o fetele de pe bucataras, de unde m-am inspirat si eu pentru bilutele de cocos.
Blatul cu ciocolata si visine l-am preparat cum am stiut eu.
A iesit un deliciu, blatul foarte pufos, putin dulce-acrisor, iar bilutele cu branza si cocos, usor aromate cu vanilie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru bilutele de cocos:
  • 500 g branza proaspata, dietetica - Pilos
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri gris
  • 1 varf lingurita sare
  • 150 g nuca de cocos
  • Pentru blat:
  • 6 oua + 3 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 100 g unt(65%) Pilos
  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata(55% cacao)
  • 15 linguri faina(mai cu varf)
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 varf lingurita sare
  • 300 g visine fara samburi
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, visine si bilute de cocos:

Preparam mai intai bilutele de cocos.

Punem branza intr-un bol, adaugam zaharul si putina sare si le amestecam bine.

Eu am pus zahar pudra.

Adaugam galbenusurile, grisul, nuca de cocos si omogenizam bine compozitia.

Formam apoi bilute cat mingea de ping pong si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Pentru blat, rupem ciocolata in bucati si o punem la topit, impreuna cu untul si laptele.

Cand se dilueaza totul, omogenizam bine compozitia si o dam deoparte de pe foc.

Separam albusurile de galbenusuri, adaugam si cele trei albusuri ramase de la bilutele de cocos, presaram putina sare si le mixam bine pana devin spumoase.

Adaugam treptat zaharul, rasnit in prealabil, si mixam in continuare la treapta maxima pana obtinem o bezea tare.

Stingem bicarbonatul de sodiu in zeama de lamaie si il adaugam peste bezea, adaugam apoi galbenusurile, omogenizam si turnam in fir subtire ciocolata topita si usor calduta, mixand la treapta inferioara pana se omogenizeaza bine, apoi scoatem mixerul si introducem o paleta.

Adaugam esenta de rom si faina, lingura cu ligura, cernand-o deasupra vasului, impreuna cu praful de copt si amestecam usor compozitia, de sus in jos, pentru a nu se lasa.

Eu am adaugat faina pana cand am obtinut o compozitie de consintenta celei de chec.

Turnam compozitia peste bilutele de cocos si adaugam din loc in loc visinele pe care le presam sa intre in interiorul blatului.

Dimensiuni tava: 23/36 cm.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, dar nu uitam sa facem si testul cu scobitoarea.

Portionam prajitura rece si incercam sa introducem cutitul pe la jumatatea bilutelor, pentru un aspect placut.

Se pudreaza usor cu zahar si se serveste cu multa pofta. :)

 

TIPS-URI

1

De ca am pus si praf de copt si bicarbonat? Fiind un blat cu unt si ciocolata, acesta ar tinde sa se lase in timpul tratamentului termic, adica nu ar mai creste ca un blat obisnuit, ciocolata fiind greoaie si in plus mai sunt si visinile care preseaza pe alocuri blatul.

2

Bicarbonatul are rolul de aerare a blatului, iar in combinatie cu praful de copt, am sesizat eu ca ajuta la obtinerea unei consistente pufoase si usor umeda a blatului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, visine si bilute de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura super ciocolatoasa