Când mai aveți prin frigider câte o bucată din friptură, un rest de cartofi prăjiți, ca să nu le ”împrietenți” cu gunoiul ;), vă aduc o idee super faină. Puteți combina cu ce mai aveți în frigider sau cămară;) Varianta cea mai ușoară e cu aluat de foietaj, dar sigur e savuroasă și cu blat de tartă sărată preparată în casă. Eu am ales varianta asta rapidă. Din congelator nu-mi lipsește niciodată aluatul de foietaj, pentru situații de urgență. Spor și poftă bună!
Pentru umplutură:
Ceafă prăjită 2 bucăți,
Cartofi prăjiți cca. 250 g,
Bacon bucățele 125 g,
Ceapă chives sau funze de ceapă verde,
Ardei kapia 1 bucată,
Ouă 3 bucăți,
Brânză de vaci cca. 100 g,
Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
Cașcaval Delaco 100 g.
Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider.
Apoi se tapetază o formă de tartă cu foaie de pergament, se pune foietajul dezghețat. Friptura, cartofii prăjiți, ardeiul kapia, ceapa verde se taie bucățele, apoi se așează artistic pe foaia de foietaj. Ouăle se amestecă energic cu brânza de vaci, cașcaval, asezonate cu nucșoară și piper.
Se toarnă peste umplutură apoi tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la 180 grade.
Se servește caldă, dar cel mai bine rece;) Spor și poftă bună!