"Provocarea GastroArt"
Azi vorbim despre ou,ce o fi fost mai intai,oul sau gaina,mare dilema la care nu cred ca pot sa raspunda nici cei mai mari invatati ai lumii si cum eu sunt un simplu om,nu voi incerca sa raspund la aceasta intrebare,nu de alta dar nu vreau sa creada lumea ca sunt mare invatat.Ce pot spune cu adevarat este ca oul este inceputul vietii pe pamant dar este si un ou mic intr-un cuib ce poate fi servit la micul dejun sau de ce nu la orice alta masa.Oul poate fi gatit simplu intr-o omleta,poate fi gatit si gasit in cele mai apreciate retete de pe mapamond,totul depinde doar de gusturi,timp,loc si dorinta!
Se ung formele de briose cu unt, se asaza in ele cate o felie si jumatate de sunca taraneasca uscata, se pune cate o feliuta de branza gouda, cate un cub mic de cascaval afumat, se sparge un ou deasupra si se presara putina sare si chilli, apoi se da tava de briose la cuptor la foc iute pentru circa 10 minute sau chiar mai putin, depinde cum va plac ouale sa fie, mai tari sau mai moi. Se scot, se lasa cateva minute sa se racoreasca si se servesc la mic dejun alaturi de un pahar cu lapte, parjolute, ciuperci pane si ce ne mai dorim noi.
Sa aveti pofta dragilor!