Tandori chicken:
Curry cu legume
Tandori chicken:
Se incalzeste cuptorul la 220 grade,se spala bucatile de pui si se pun la uscat pe servetele.Se pun bucatile de pui intr-un castron si se pune peste ele putina lamaie, apoi se ung pe toate partile cu pudra tandoori, sare si se pun apoi in iaurt.Se aseaza bucatile de pui una langa alta pe o tava unsa cu ulei, incalzita in prealabil in cuptor.Se coc timp de 15-20 minute.
Curry cu legume:
Se curata si se spala mazarea,morcovul,prazul si ceapa. Taiem ceapa marunt,morcovul fasiute subtiri,iar prazul bucatele de circa 1 cm.Se incinge uleiul intr-o cratita mare,calim ceapa la foc moderat,adaugam usturoiul si prajim 2 minute, amestecand continuu.Se adauga apoi morcovul,mazarea,prazul,chimenul, coriandrul si le calim incet 3 minute. Se adauga orezul spalat si scurs in prealabil.Adaugam supa de legume si sucul de lamaie.Se da in cateva clocote,apoi punem vasul la cuptor pana cand orezul absoarbe toata zeama.Servim cald alaturi de bucatele din piept de pui.