E o reteta foarte obisnuita in zona mea (crisana) si e preferata fetitei mele. Se face simplu doar cu varza (buna de post si foarte gustoasa si asa) dar eu am adaugat si sunculita taraneasca, sa vad cum iese. Foarte buna a iesit :)
Am fiert taiteii mei de casa (din reteta anterioara) in apa cu sare aprox 15 minute. Cei din comert se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
Am taiat varza fidelute cat de subtiri posibil, am sarat-o si am lasat-o sa stea asa cateva minute.Apoi am adaugat piper (mult ca noua asa ne place) si am calit-o foarte bine intr-o cratita cu 4-5 linguri de ulei. Cand a fost aproape gata am adaugat feliile de sunculita taiate bucatele mici si am mai lasat sa se caleasca pana a fost gata si varza si sunculita.
Apoi se amesteca varza cu taiteii scursi bine de apa si gata.
Sunt deliciosi! Fiica-mea sustine ca sunt mai buni fara sunculita, dar baietii au apreciat sunculita :)
1
nu se adauga apa la varza in timpul calirii
2
se amesteca mereu sa nu se prinda varza
3
piperul este foarte important la reteta asta
4
se tine cont de faptul ca varza scade la calire foarte mult (ramane cam o treime)