Foarte adevarat ,cei pregatiti in casa nu se compara cu cei cumparati ,nici pe departe.Cumparasem din camara bucatarsilor o masina de taieti si am zis ca este un cadou pentru mama,dar mama,cum e o mama?sau ce nu face o mama pentru copii ei,cand au venit la noi ,tusti si masina de taitei.si eu i-am zis doar ca e cadou pentru ea,dar mama tot mama e "lasa eu imi cumpar din tara lasa sa aveti "voi...doamne ,si bineteles ca nu a vrut sa o duca inapoi,asa ca m-am ales cu masina de taitei,sincer nu stiu cat o sa o folosesc eu ,dar o sa ma staduiesc daca tot o am in dotare acuma
Se cerne faina(e foarte important) se face o gaura in mijloc si se pun ouale intregi si sarea se amesteca usor dupa care se pune si apa,se framanta bine de tot la inceput cu lingura dupa care se pune pe masa de lucru si se framanta cu faina.
E ceva de lucru la framantat ,iti trebuie forta nu gluma(tot mama a facut)dupa care am impartit aluatul in doua si am intins foaia cat de cat mai subtire ,dupa care se taie fasii si se mai intinde si cu masina de taitei.
Se pun pe un prosop (nu se suprapun),se lasa putin sa se zvante (usuce )putin dupa care se taie tot cu masina de taitei in forma dorita ,mai lati mai ingusti ,lascute(patrate)sau urechiuse(asa se zicea la bunica la tara).
Urechiusele se taie cate un patrat ,se prind 2 colturi opuse si se rasucesc putin iar la mijloc se prind,se apasa putin,dupa care se lasa pana a doua zi la uscat.Urechiusele se folosesc in ciorba de fasole ,merg perfect.
Deci, se taie taiteii in forma dorita dupa care se pun pe un servet mai mare rasfirati si se lasa la uscat (zvantat)pana a doua zi i-am lasat noi.
Se folosesc in orice combinati doriti.