Tagliatelle cu sos

de lacri in Paste, 12 Mar 2010 | 4249 vizualizari

 

Aceasta reteta o fac mereu ,este simpla si buna. Eu am folosit paste proaspete ,mai precis taitei lati cumparati,dar se pot folosi si altfel de paste,noua ne plac acestea foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • -200 gr bacon
  • -1 ceapa mica
  • -1/2 ardei gras
  • -400 ml suc de rosii
  • -500 gr tagliatelle(paste)
  • -ulei pentru prajit
  • -sare
  • -boia iute
  • -o lingura de unt(se poate si fara)
  • -ulei de masline
  • -parmigiano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos:

Se taie ceapa si ardeiul marunt,baconul se taie cubulete.Separat intr-o cratita mica se pune un pic de ulei iar cand este incins se pune ceapa si ardeiul se lasa un pic sa se inmoaie ,dupa care punem baconul si lasam sa se patrunda bine adaugam un pic de sare iar cand baconul a prins o culoare aurie punem sucul de rosii,dupa care  lasam sa fiarba impreuna 5 minute.

Separat intr-o oala mai mare se pune apa un pic de sare si se pune pe foc la fiert.In momentul in care apa fierbe se pune pasta si se lasa la fiert atat cat scrie pe pachet.Cand este fiarta se pune in strecuratoare se scurge,iar in oala in care au fiert pastele se pune untul(doar cine doreste ,mie imi place)dupa care se pun  pastele,amestecam usor sa se patrunda aroma untului dupa care adaugam sosul.Eu am pus in farfurie pastele amestecate cu sosul ,iar deasupra am pus parmigiano,boia iute si un pic de ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu carne tocata si cascaval