Am facut mancare de spanac ieri si am distrus-o in sensul ca am facut-o prea moale si in loc sa toc spanacul marunt, l-am facut piure, iar prietenului meu nu ii place asa moale :( am zis ca e pacat sa o arunc deci cum sa o salvez in asa fel incat sa ne placa si sa il mancam cu pofta? Mi-a venit ideea sa trasform mancarea de spanac intr-un fel de budinca cu paste la cuptor. Acum chiar ma bucur ca nu mi-a iesit spanacul initial pentru ca asa am nascocit varianta asta care e de 10 ori mai buna :D
P.S. imi pare rau pentru pozele de proasta caliltate :-( problema e ca nu am aparat foto si ma descurc cum pot cu telefonul.
1.Spanacul se spala bine si se pune la fiert. O data fiert, se scurge de apa si se piseaza cu blenderul. Intr-o cratita calim usturoiul zdrobit cu faina apoi adaugam spanacul tocat si 1/2 din cana cu lapte. Invartim bine pana se incorporeaza laptele. La final adaugam sare dupa gust.
2. Pastele se pun la fiert in apa cu sare.
3.Intre timp separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat cu o lingura de lapte dupa care se adauga cascavalul ras si se condimenteaza cu putin piper. Albusurile se bat spuma si se adauga o lingura de gris.
4. Dupa ce s-au fiert pastele, le strecuram si le amestecam cu mancarea de spanac. Adaugam si amestecul de galbenus cu cascaval si amestecam. La final adaugam si albusul amestecat cu gris si amestecam incet pana se incorporeaza totul foarte bine.
Gustam sa vedem daca mai e nevoie de sare dupa care turnam compozitia intr-o tava tepetata cu foaie de copt si dam la cuptor la foc mic cam 50 de minute.
1
Puteti sa combinati mai multe feluri de branza si puteti sa razuiti si deasupra niste cascaval. Mie imi plac foarte mult branzeturile si cand e vorba de asa ceva merg pe principiul: cu cat mai mult cu atat mai bine.