Am poftit la sosul de leurda al lui Motanel si am executat imediat unul, dar dupa gustul meu.
A iesit un deliciu!
Pentru prepararea tagliatelelor:
Pentru prepararea ficatului de pui:
Pentru prepararea sosului de leurda:
Pentru prepararea tagliatelelor, punem apa cu sare la fiert, iar cand atinge puctul de fierbere, adaugam tagliatelele.
Le lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu, dupa care scurgem apa fiarta si le trecem prin jet de apa rece.
Le scurgem de surplusul de apa si le punem intr-un vas termorezistent.
Pentru prepararea ficatului de pui, punem apa cu putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere introducem in ea ficatul de pui spalat si curatat.
Il lasam cateva minute dupa care il punem intr-o sita sa se scurga apa.
Punem uleiul intr-o tava si asezam ficatul de pui pe care il vom condimenta si sara dupa gust. Eu l-am condimentat cu cimbru, boia dulce de ardei, busuioc si sare.
Adaugam si foile de dafin si dam tava la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
Pe la jumatatea timpului, scoatem tava din cuptor si intoarcem ficatul pe cealalta parte cu ajutorul unei spatule de lemn.
Spre finalul timpului, stropim ficatul de pui cu ketchup diluat cu putina apa.
Pentru prepararea sosului de leurda, punem untul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc, iar cand se topeste, adaugam ceapa tocata marunt si o calim cateva minute mestecand continuu.
Cand ceapa devine translucida, adaugam leurda tocata marunt, foaia de dafin, amestecam de cateva ori, apoi adaugam vinul si lasam sa fiarba pana aproape se evapora(8-10 minute).
Intr-un bol diluam faina cu apa si o vom adauga in vasul de pe foc, mestecand continuu.
Cand faina si-a dublat volumul, adaugam nucsoara si piperul, potrivim de sare, mai lasam cateva minute pe foc, dupa care dam vasul deoparte.
Turnam acest sos peste tagliatele si asezam ficatul de pui deasupra.
Pofta buna!
1
Se mai poate da si la cuptor vasul cu preparatele asezate in el, doar pentru cateva minute(5-10), atat cat sa se imprieteneasca ingredientele.
2
Foile de dafin se vor scoate dupa aproximativ 15 minute de preparare, pentru a nu deveni amare.