Tagliata di manzo con salsa di panna

de Bya Ralu in Vita, 5 Mai 2015 | 6444 vizualizari

 

Carne de vita in sos de smantana

 

INGREDIENTE

  • 1-2 bucati carne de manzat(vita)
  • un cub de unt
  • ulei de masline
  • sare/piper
Pentru sos:
  • 1 lingura smantana
  • unt
  • 1 bucata mica de ceapa alba
  • 1 catel de usturoi
  • piper alb
Pentru decor:
  • patrunjel proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliata di manzo con salsa di panna:

Carnea de vita se spala si se usuca bine cu un prosop de hartie, se condimenteaza pe ambele parti cu piper.

Intr-o tigaie punem untul si punem carnea pe fiecare parte cam 5 minute, intre timp se stropeste si cu ulei de masline, carnea nu se inteapa cu furculita si nici nu se taie pentru a nu isi pierde suculenta.

Pregatim o folie de aluminiu, punem bucatiile de carne, acoperim si punem intr-o tava cu apa la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 10-12 minute.

Carnea cand este gata se lasa sa se odihneasca cateva minute la loc cald.

Pentru sos:

In tigaia in care am pregatit carnea, se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul intreg putin crestat, punem putina apa sa fiarba 1-2 minute, se adauga untul,smantana si condimentele.

Punem carnea intr-o farfurie, turnam sosul deasupra si presaram patrunjel proaspat tocat marunt.

TIPS-URI

1

Carnea se sareaza la sfarsit

2

Coacerea carnii este medie,nu in sange dar nici arsa cum e obisnuita toata lumea sa o faca,carnea trebuie sa fie putin rozalie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliata di manzo con salsa di panna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (42)

Bya Ralu 1

07.05.2015, 14:03

Xandrinne 1

30.12.2015, 09:01

Ancutsa 1

26.11.2017, 10:59

Arata grozav!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Curry de carne de vita - Banglades