Taci si inghite

de mady90 in Porc, 10 Dec 2017 | 3841 vizualizari

 

Un fel de mancare traditional dar super gustos

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cascaval
  • 200 gr branza de oi
  • 400 gr kaizer
  • aprox 400 gr malai grisat
  • 1,200 ml apa aprox
  • 1 cub de unt
  • 1 lingurita sare
  • 6 oua - sau cate vrea fiecare membru al familiei
  • smantana -optional, pt servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Se dau pe razatoarea mare cascavalul si branza de oi. Kaizerul se taie mic si se prajeste. Se face o mamaliga mai molcuta.

Mamaliga se face astfel: Se pune apa la fiert cu un praf de sare si un praf de malai. Can incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba bine, amestecand foarte des in mamaliga. Spre final se adauga cubul de unt. Fierberea dureaza cam 25-30 min. Bunica zicea ca o mamaliga nu e fiarta oana nu i-ai dat minim 100 de facalete (asta dupa ce ea se incheaga deja).

Impartim kaizerul si branza in 2 parti egale. Mamaliga se imparte in 3 parti.

Asamblare: Se aseaza intr-o tava de aragaz mica sau un vas de Yena rotund cum am pus eu, de diametrul de 20, un strat de mamaliga, apoi punem kaizer si branza rasa, apii iar strat de mamaliga si iar strat de kaizer si branza. La final se pune al treilea strat de mamaliga peste care punem cascavalul ras si dam la cuptor, la 180 grade, cam 30 min, pana ce cascavalul s-a gratinat frumos.

Pentru oua avem doua posibilitati: ori le facem ochiuri prajite separat in ulei, ori le punem peste cascaval, de la inceput, si se coc in cuptor. Noi le preferam prajite, ca sa ramana siguuur cu galbenusul moale.

 Se poate servi asa, simplu sau alaturi de o lingura de smantana. 

TIPS-URI

1

mamaliga trebuie sa fie moale, nu puneti tot malaiul deodata, pt ca acesta fierbe diferit, in functie de tipul sau

2

ies 4 portii generoase sau 6 portii omenesti ... ai mei insa, cand e vorba de taci si inghite nu sunt oameni :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca