Un fel de mancare traditional dar super gustos
Se dau pe razatoarea mare cascavalul si branza de oi. Kaizerul se taie mic si se prajeste. Se face o mamaliga mai molcuta.
Mamaliga se face astfel: Se pune apa la fiert cu un praf de sare si un praf de malai. Can incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba bine, amestecand foarte des in mamaliga. Spre final se adauga cubul de unt. Fierberea dureaza cam 25-30 min. Bunica zicea ca o mamaliga nu e fiarta oana nu i-ai dat minim 100 de facalete (asta dupa ce ea se incheaga deja).
Impartim kaizerul si branza in 2 parti egale. Mamaliga se imparte in 3 parti.
Asamblare: Se aseaza intr-o tava de aragaz mica sau un vas de Yena rotund cum am pus eu, de diametrul de 20, un strat de mamaliga, apoi punem kaizer si branza rasa, apii iar strat de mamaliga si iar strat de kaizer si branza. La final se pune al treilea strat de mamaliga peste care punem cascavalul ras si dam la cuptor, la 180 grade, cam 30 min, pana ce cascavalul s-a gratinat frumos.
Pentru oua avem doua posibilitati: ori le facem ochiuri prajite separat in ulei, ori le punem peste cascaval, de la inceput, si se coc in cuptor. Noi le preferam prajite, ca sa ramana siguuur cu galbenusul moale.
Se poate servi asa, simplu sau alaturi de o lingura de smantana.
1
mamaliga trebuie sa fie moale, nu puneti tot malaiul deodata, pt ca acesta fierbe diferit, in functie de tipul sau
2
ies 4 portii generoase sau 6 portii omenesti ... ai mei insa, cand e vorba de taci si inghite nu sunt oameni :)