Supa-crema de ciuperci

de adnia in Supe, 12 Ian 2013 | 4004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 2 buc. ceapa,
  • 2 buc. morcov
  • 1 buc. telina
  • 1 buc. pastirnac
  • o lingura faina
  • 200-300 gr. ciuperci
  • 100 gr. unt
  • 2 buc. oua
  • 1/2 pahar lapte
  • sare
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de ciuperci:

 

Se curata zarzavatul, se spala si se aseaza cu apa si sarea la foc, iar cind totul este foarte bine fiert, se strecoara.

Intr-o tigaie se topesc 3/4 din cantitatea de unt, se presara faina, se amesteca si cu 3/4 din cantitatea de ciuperci care au fost curatate de pielite, spalate si taiate felii subtiri. Se inabusa bine, apoi se adauga din zeama in care a fiert zarzavatul si se lasa mai departe la foc, pana cind ciupercile au fiert foarte bine. S

e trece totul prin sita si se toarna acest piure in restul de zeama, dupa care se aseaza din nou la fiert.

Cand clocoteste, se adauga si restul de ciuperci curatate si taiate in feliute mici. Dupa ce ciupercile au fiert, se ia oala de pe foc si se adauga galbenusurile batute si amestecate cu laptele caldut.
Se serveste la masa cu restul de unt si patrunjel verde tocat pe deasupra

 Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]