Supă-cremă de cartofi

de Bucatardinpasiune in Supe, 3 Mar 2013 | 4617 vizualizari

 

În familia noastră nu prea se serveau supele-creme, decât foarte rar. Am mai încercat o dată una de roşii, care a fost de-a dreptul necomestibilă :) şi dacă îmi amintesc eu bine, cred că şi una de mazăre, care a fost bunicică, însă cea de cartofi m-a cucerit. Cu siguranţă voi mai încerca şi alte tipuri de supe-creme! Poate îmi mai daţi şi voi idei!

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg. cartofi,
  • - 1 ceapă,
  • - 1 morcov,
  • - 1 ţelină mică,
  • - 1 păstârnac,
  • - 1 cub de unt,
  • - supă de pasăre (nu vă pot spune clar cât am folosit, dar cred că aproximativ 1 l.; diferenţa am completat-o cu apă)
  • - 250 ml. smântână grasă,
  • - 100 gr. bacon.
  • - 5-6 felii de pâine şi încă 1 cub de unt pentru crutoane,
  • - sare după gustul fiecăruia.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă-cremă de cartofi:

Prea mult nu am descris, pentru că se face atât de simplu, încât oricine, oricât de anti-talent ar fi în ale bucătăritului, nu are cum da greş cu această reţetă.

Aşadar, curăţăm legumele şi le fierbem acoperit, la foc mic, în supă de pasăre. După cum am scris mai sus, am folosit aproximativ 1 l. de supă şi am completat cu apă până ce legumele au fost acoperite.

Când s-au fiert, scurgem jumătate din lichid, pe care îl folosim în funcţie de consistenţa pe care dorim să o dăm supei. Apoi, cu blenderul vertical  pasăm legumele. Omogenizăm pasta rezultată cu untul,  smântână şi sare după gust, iar dacă este nevoie mai adăugaţi puţină supă. Amestecaţi energic.

Se serveşte caldă, cu feliuţe subţiri de bacon rumenit şi crutoane. Dacă vreţi să pregătiţi singuri crutoanele, tăiaţi feliile de pâine cubuleţe şi rumeniţile în puţin unt.

Rezultatul a fost delicios!

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă-cremă de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi cu porumb