In primul rand o sa va spun ca e o supa foarte gustoasa, sanatoasa si rapida - daca ai toate ingredientele la indemana. Apoi o sa va spun ca e una dintre retetele cu care am slabit.....v-am zis ca am avut de dat jos 20 de kg dupa sarcina? :P O sa va spun povestea odata....pana atunci va provoc sa incercati supica asta! E dintr-o carte draga mie, care in romana nu a aparut din pacate, se cheama "Turbo-charge your life in 14 days" si are o multime de retete sanatoase si delicioase! :x
In primul rand va sfatuiesc sa va preparati supa de legume in casa pentru ca e foarte simplu: puneti niste radacinoase in 2 l de apa cu sare si le lasati sa fiarba cca 30 de minute. O puteti inlocui cu cuburi de legume, dar credeti-ma ca nu e acelasi gustul, eu am incercat ambele variante.
De obicei folosesc legume proaspete, de data aceasta cateva le-am gasit numai congelate, dar sunt bune si asa.
Se pune la incins uleiul intr-o cratita incapatoare. Se curata, se spala si se toaca ceapa, usturoiul si telina, apoi se adauga in uleiul incins.
Se curata si se taie cubulete si zucchini-ul, si se adauga in cratita peste celelalte impreuna cu broccoli desfacut in buchetele mici. Se mai lasa 5 minute sa se caleasca in ulei amestecand de 2-3 ori, apoi se adauga supa de legume. Se lasa sa fiarba 5 minute.
Dupa 5 minute se adauga mazarea verde, fasolea verde - curatata si taiata bucati, sparanghelul - curatat si taiat bucati de 1 cm - si frunzele de spanac rupte sau tocate fasii mai mici.
Se mai lasa sa fiarba 5-8 minute, se asezoneaza cu piper proaspat macinat si se ia de pe foc. Se poate adauga la servire putin pesto verde.
Pofta mare!
1
zucchini se poate inlocui cu un dovlecel mic
2
eu de data asta n-am avut sparanghel, merge si fara, dar am scris reteta asa cum e ea, cu de toate
3
daca va place, puteti adauga spre sfarsit un fir de ceapa verde taiata in bucatele de 1 cm, si niste verdeata tocata, patrunjel au leustean de exemplu