Daca aveti rosii frumoase si gustoase de gradina, ca si mine, incercati aceasta supa andaluza.
Profitati caci este buna si racoritoare.
Salmorejo este un preparat culinar spaniol originar din Cordoba, un oraș din Andaluzia, sudul Spaniei. Este ca o crema groasa sau ca un piureu si conține roșii, pâine, usturoi oțet și ulei de masline.
Supa se servește rece cu oua fierte tari maruntite si cu fasii de jambon spaniol uscat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/supa-rece-de-rosii-salmorejo-andaluzia.html
Inmuiati painea uscata intr-un castron cu apa.
Indepartati coaja si pastrati numai miezul de paine bine scurs.
Se curata roșiile de piele (după ce le-am trecut prin apă clocotită).
Se taie in bucati.
Intr-un mixer/blender puneti miezul de paine, usturoiul taiat bucatele, rosiile si uleiul de masline. Mixati.
Adaugati otetul, sare si mixati din nou.
Daca vi se pare prea groasa, adaugati un pic de apa- am pus 4 linguri.
Verificati de sare, puneti piper proaspat macinat si un pic de boia de ardei.
Dati la rece cel putin 1 ora.
Inainte de a servi, decorati cu ouale fierte taiate marunt si cu fasii de jambon uscat.