Supă de varză roșie

de elucubratiiculinare in Supe, 8 Feb 2013 | 2945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varză roșie (aprox. 1 kg),
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 300 ml suc de roșii,
  • 1-2 linguri mărar proaspăt tocat,
  • sare,
  • opțional smântână pentru servit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de varză roșie:

Varza roșie se curăță de primele frunze, apoi se taie fâșii, care se taie la rândul lor bucățele. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Morcovul se curăță, se spală și se taie după preferință - cubulețe sau rondele. Ardeiul roșu se taie în două, se înlătură cotorul și semințele, apoi se toacă mărunt. Toate legumele se pun într-o cratiță și se acoperă cu apă - apa să depășească cu 2-3 cm legumele. Se pun la fiert pentru 15 minute de când începe apa să clocotească. Adăugăm sucul de roșii și mai lăsăm să dea câteva clocote. Condimentăm cu sare. Stingem focul și adăugăm mărarul tocat mărunt.

Servim după preferință caldă sau rece - în ambele moduri este delicioasă - cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de varză roșie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Lau 1

09.02.2013, 17:43

diaconta 1

09.02.2013, 22:20

n-am mancat niciodata cu varza rosie

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 17:35

multumesc O recomand ca tare mult mi-a placut

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa caldo verde