Supa de varza

de Bucataria_lui_Tavi in Supe, 20 Mai 2010 | 9761 vizualizari

 

Astazi este zi de supa, dar nu orice supa ci vestita supa de varza, cu multe legume si putine calorii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 6 fire de ceapa verde;
  • 2 ardei grasi, verzi, de marime medie;
  • 3 morcovi;
  • 300 g ciuperci;
  • 1 buchet de tulpini de telina;
  • 1 varza mare;
  • 750 g pulpa de rosii;
  • 1 lingurita cu praf de curry;
  • 3 litri de supa de legume (din 6 cuburi de supa instant);
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de varza:

Pregatire ingrediente: Tocati varza marunt, sau mai mare dupa preferinta (eu am tocat-o fideluta). Radeti un morcov pe razatoarea mica. Ceilalti doi morcovi taiati-i felii (rondele). Ardeiul gras taiati-l cuburi. Tocati tulpinile de telina. Taiati rondele ceapa verde si ciupercile felii. Puneti pulpa de rosii intr-un bol, supa de legume asemenea, si aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare supa de varza: Puneti o lingura cu ulei de masline in oala si adaugati ceapa. Rumeniti ceapa 1 minut, dupa care adaugati telina, morcovul taiat rondele si amestecati. Mai lasati sa se inabuse 1 minut, amestecand permanent.
Adaugati apoi ardeiul gras, ciupercile, si mai lasati sa se rumeneasca 1 minut, amestecand tot timpul. Adaugati pulpa de rosii si amestecati bine.

In final, adaugati varza tocata si morcovul ras, amestecati, dupa care adaugati supa de legume. Cand incepe sa fiarba, condimentati cu sare si piper dupa gust si adaugati praful de curry. Lasati supa de varza sa fiarba, la foc mic, o ora si jumatate. Dupa ce a fiert timp de o ora si jumatate, stingeti focul si o puteti pune in farfurii pentru a o servi.

Supa de varza se poate servi atat calda cat si rece. Daca doriti puteti adauga in supa de varza si o lingura de smantana.

TIPS-URI

1

supa de varza este ideala la dieta datorita continutului scazut de calorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina de casa si taitei