Va prezint aceasta supa lejera si aromata, foarte usor de facut si incredibil de hipocalorica. Am devenit mai atenta in ultim avreme la acest aspect si ma bucur de cate ori reusesc sa fac ceva gustos si fara multe calorii deja sunt cu gandul la concediul de vara si la plaja….
Preparare : se spala si de toaca marunt legumele; telina si pastranacul l-am facut pe razatoare iar conopida am portionat-o buchetele mici. Intr-un vas mai mare ( oala de fonta am folosit-o eu ) .Se pun la calit in lingura de ulei de masline morcovul, ceapa si radacinoasele si telina. Dupa aceea se adauga 4 litri de apa calda si sarea. Atunci cand clocoteste adaugam fasolea si lasam sa fiarba 5 minute.
Dupa 5 minute adaugam ardeiul taiat cubulete mici si rosia curatata de seminte si maruntita si buchetele de conopida. Se mai lasa la fiert 10 minute, se mai condimenteaza la final se acreste putin upa gust, eumapus o lingura de bors magic. Se presara verdeata maruntita , patrunjel si marar am pus eu si se mai lasa acoperita cateva minute.