Însfârșit am pregătit și eu o supă, nu? Haha! V-am promis că voi pregăti supe/ciorbe, iar eu mă țin de cuvânt întotdeauna! Așa că săptămâna trecută am făcut o supă cremă de ciuperci pentru prima dată. Și vă spun sincer că a trecut ceva timp de când aveam emoții încercând ceva nou, întotdeauna eram sigură că nu va ieși. Cu timpul, am exersat tot mai mult și iată că am ajuns în momentul în care am făcut o rețetă pentru prima dată și a ieșit BELEA! Eu care nu sunt maare fan al acestor tipuri de supe, ori e supă ori e cremă haha, vă spun cu mâna pe inimă că a fost foaarte delicioasă. Este o rețetă simplă, foarte consistentă, iar ingredientul vedetă (ciupercile) le puteți înlocui când doriți cu altă legumă, de exemplu: roșii, conopidă, dovlecel etc.
Nu vă mai țin la povești, este luni, iar eu sunt sigură că aveți muuulte lucruri de făcut. Așa că, spor la treabă și la gătit, desigur!
Punem puțin ulei în vasul de pe foc în care urmează să facem supa. Adăugăm și untul și îl lăsăm să se topească. Tăiem mărunt ceapa și o adăugăm peste unt, lăsând-o să se călească. După ce s-a călit ceapa, adăugăm ciupercile tăiate subțiri.
Lăsăm ciupercile pe foc aprox. 5 minute, să se călească și ele. * În acest moment eu am luat deoparte câteva bucăți de ciuperci, pentru decor. Adăugăm apa și lăsăm supa ce foc pentru 5-6 minute. Punem supa în blender pentru a obține un piure fin. Turnăm supa înapoi în vas, condimentăm cu sare, piper, boia, cimbru și o punem pe foc pentru încă 10 minute. După cele 10 minute, condimentăm cu pătrunjel și vegeta și mai lăsăm supa pe foc încă 5 minute. Adăugăm smântâna lichidă și lăsăm supa să mai dea un clocot. Noi am servit supa crema de ciuperci alături de pâine prăjită.
Gata treaba, poftă bună!
1
reteta o gasiti si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/09/supa-crema-de-ciuperci.html