Supa de salata

de alexandrinapop in Supe, 30 Dec 2010 | 5273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -2 capatani salata verde
  • 150 ml lapte
  • 150l smantana
  • 4-5 bucati slaninuta
  • 6 catei de usturoi
  • faina -2 linguri
  • marar-proaspat sau uscat (1 lingura si jumatate)
  • piper-sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de salata:

Se spala salata verde si taie fideluta. Separat se pun 3 litri de apa la foc. In momentul in care apa fierbe se adauga salata.
Se lasa la fiert 20 minute. Intr-o craticioara se pune slanina la prajit iar in momentul in care e prajita se toarna peste salata . Se lasa un pic de unsoare sa se parjeasca si usuturoiul care se va adauga si el dupa ce sa calit putin.
In acest moment se mai adauga si mararul.
Se mai fierbe cca 5 minute iar apoi din smanatana lapte si faina se va face ingrosala iar peste ingrosala se pune un polonic sau doua de supa fierbinte , pentru ca in momentul turnarii in oala smantana sa nu se branzeasca .Se mai lasa putin la fiert la foc mic si se potriveste cu sare si piper.
Se mai pot sparge 2-3 oua intregi in supa in functie de preferintele fiecareia.
Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de salata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu zdrente