Ca tot e sezonul rosiilor proaspete de gradina, mi-am zis sa maifac aceasta supita mult adorata la mine acasa..fiind f hranitoare si f racoritoare in acelasi tim,p, daca se consuma chiar si rece.
Rosiile se decojesc inainte. (ori dupa ce le-ati tinut in apa fierbinte 5 minute fiecare, ori ff bine coapte si atunci coaja se ia direct, fara oparire in prealabil). Se pun la fiert absolut toate legumele. Dupa ce au fiert jumatate din timp de s-au inmuiat se baga blenderul direct in oala (like je :D) apoi se adauga orezul (am pus d-ala prefiert) si am mai lasat-o un sfert de ora la fiert. Se condimenteaza (sare, piper, busuioc uscat si oregano). Se serveste cu patrunjel tocat verde simpla, cu smantana sau cu cascaval ras, depinde de gusturi... e un deliciu vara!
1
daca rosiile nu-s bine coapte sau nu aveti destule, sau pur si simplu vreti mai mult gust , se mai adauga dupa pasare si o cana de suc de rosii imbuteliat, sau bulion.