Daca va plac taiteii de casa dar nu aveti timp suficient la dispozitie sa faceti din cei clasici,puteti apela la acestia, care se fac imediat. In plus, cred ca sunt chiar mai gustosi si pufosi.
Spalam carnea si o punem intr-o oala, acoperita cu apa rece. Dam cateva clocote, spumand bine, apoi adaugam ceapa intreaga, morcovul si pastarnacul taiate in bucati mai mici, foaia de dafin, sare si piperul boabe.
Fierbem la foc mic pana carnea si legumele sunt moi. Daca avem carne de pui de tara, fierbem carnea mai mult timp inainte de a adauga legumele.
Scurgem zeama de supa. Putem pastra legumele in supa, asa cum am facut si eu (mai putin ceapa) sau putem sa le servim separat la felul principal.
Pentru taitei, batem ouale cu smantana si putina sare intr-un castron. Adaugam faina cat este nevoie pentru a obtine un aluat mai gros putin decat cel de clatite.
Punem zeama inapoi la foc si potrivim de sare. Daca doriti, puteti adauga 1 lingura baza pentru mancare. Punem aluatul intr-o punga. Taiem un colt al pungii si cand zeama incepe sa clocoteasca, incepem sa stoarcem punga, lasand sa curga aluat atat cat dorim, dupa care intrerupem, asteptand ca taitelul format sa se ridice, pana curge tot aluatul. Lasam sa fiarba la foc mic 5-7 minute.
Servim supa fierbinte, decorata cu patrunjel verde.
1
puteti adauga in supa si alte legume, dupa preferinta: telina cu tot cu frunze, gulie
2
Daca nu puteti aprecia de prima data cata faina trebuie pusa, adaugati un pic mai multa si fierbeti taiteii mai mult, caci daca vor avea prea putina faina se vor imprastia si nu se vor forma