Supa de pui cu galuste

de Bucataras Medi in Supe, 18 Oct 2010 | 5262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 pastarnac
  • patrunjel verde
  • sare,piper
  • Pentru galuste:
  • 8 linguri cu gris
  • 2 oua
  • ulei de masline
  • sare
  • apa minerala
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

Carnea se spala , se portioneaza ,se pune in oala, se acopera cu apa ,se sareaza si se lasa sa dea in cateva clocote.Se arunca prima apa ,se spala carnea si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Se spumeaza.Se lasa circa 30 min la fiert timp in care se curata legumele(eu ceapa o crap in patru si dupa ce a fiert bine o scot, pastarnacul , morcovul si ardeiul taiate fasii mai mari ) si apoi se adauga in supa .Dupa ce legumele au fiert si ni se pare ca sunt prea multe putem sa mai scoatem din ele.

Separat se prepara galustele:batem bine albusurile cu putina sare peste care adaugam galbenusurile frecate cu un  pic de ulei.Turnam grisul in ploaie, amestecand continuu pana cand obtinem un amestec  care se desprinde usor de pe peretii vasului.Adaugam si o lingura de apa minerala ca sa fie mai pufoase si amestecam bine.Dam focul mic la supa, punem in vasul cu supa circa 1/2 pahar cu apa rece  si incepem cu ajutorul unei linguri pe care o udam tot timpul cu apa rece sa punem galustile.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20 min.timp in care mai adaugam din cand in cand apa rece  .Tragem apoi de pe foc ,punem capacul si lasam galustile sa se mai umfle.

Asezonam cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Bucataras Medi 1

19.10.2010, 21:07

Stiu Ela..........supa iti place ......da eu cel mai mult ma bucur ca ai inceput sa mananci si ciorbe................

ela 1

19.10.2010, 21:22

azi am facut ciorba de perisoare...si am mancat si eu....

Bucataras Medi 1

21.10.2010, 15:09

ah, ela ce-mi place de tine................nu-i asa ca a fost buna?.............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure