Întotdeauna am iubit supa de pui , mai ales cea limpede in care puteai să vezi fundul farfuriei. Aşa că pentru a evita acele momente de panică care apar atunci când se tulbură supa , am întrebat-o pe mama cum face și care sunt secretele. In concluzie secretele unei supe transparente ar fi:
1. în primul rând fiertul la foc mic
2. în al doilea rând puiul se pune la fiert în apă rece
3. se adună spuma tot timpul
4. când este gata, carnea și legumele se scot din supă
5. se strecoară supa.
Dacă respectați aceste "secrete" imposibil să nu obțineți o supă perfect transparentă.
Să vedem de ce aveți nevoie:
Si acuma in ordine:
1.Puiul se curăță foarte bine și se spală sub jet de apă rece. Se pune într-o oală mare și se acoperă cu apă rece . Eu am folosit un coș plasă, pe care îl folosesc întotdeauna la prepararea supelor pentru că îmi este mai ușor să scot apoi carnea din supă şi nici nu se împrăștie.
2.Se pune la fiert la foc mic, vreo 20 min. timp în care se curăță și se spală legumele și apoi se taie în bucăți mari , ceapa se taie in 4.
3.Se pun toate legumele în supă cu 2 lingurițe de sare și se lasă în continuare la fiert la foc mic.Eu am fiert supa vreo 3 ore dar asta nu este o regulă. Se fierbe atâtă timp cât este nevoie.
4.Spumați supa cu o lingură cu găuri până nu se mai face spuma deasupra iar apoi puneți capacul pe oală ca să nu scadă prea mult.
5.Așezați o strecuratoare deasupra unei oale goale și strecurați supa , care astfel va fi mai limpede deoarece în strecuratoare vor rămâne legumele fierte și carnea de pui cu care puteți pregăti o super salată. Şi cam asta este toată filozofia.
Pentru a păstra în continuare supa limpede este indicat să fierbeți separat pastele , tăiețeii sau dacă doriți găluște de griș.
Eu fac totdeauna o oală mare de supă limpede în care în prima zi pun paste , iar în a doua zi fac găluşte și în acest fel las impresia că în fiecare zi este altă supă.
Când o serviți puteți adăuga deasupra pătrunjel și mai mult piper.
POFTĂ BUNĂ !!!!!