Am vazut-o la Sidy , m-a convins Gaby . Multumesc!
P.S. Prazul e din gradina noastra ;;)
Legumele se curata si se spala in multa apa. Morcovul, pastarnacul si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ceapa si ardeiul gras se taie fideluta, prazul il taiem rondele. Cartofii se taie in cuburi potrivite ( cca 6-8 bucati )
Intr-o oala de cca 5 litri turnam 3-4 linguri cu ulei si calim usor ceapa, ardeiul gras si morcovul.Presaram totul cu putina sare si adaugam radacinoasele. Adaugam 2-3 litri de apa , dupa care vom pune in oala cartofii taiati cubulete si prazul taiat rondele.
Lasam sa clocoteasca la foc mic, iar cans s-au fiert toare legumele adaugam rosiile in bulion, maruntite.
Dupa alte 5 minute de fiert potrivim gustul de sare si piper si adaugam patrunjelul tocat si tarhonul.
Oprim focul, luam o cana de ciorba pe care o amestecam cu iaurtul si rasturnam totul in oala si omogenizam usor compozitia.
Servim fierbinte, cu adrei iute.