Supa de praz

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2010 | 6014 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru o oala de 4 litri avem nevoie de :un morcov,
  • o ceapa,
  • o bucata de telina,
  • un fir mare de praz ( daca e mai mic puneti 2 fire ) ,
  • o canita de orez, 
  • o lingura de vegeta mea naturala (  )  ,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de bors magic ( sau bors natural daca aveti, adaptati cantitatea  dupa gust ),
  • 2-3 linguri de ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz:

 Preparare : dam pe razatoare morcovul si telina iar ceapa o maruntim fin de tot ( eu am folosit robotul) . Intr-o oala mai mare ( eu am folosit vasul meu de fonta ) punem la calit legumele si vegeta naturala in 2-3 liguri de ulei si le lasam pret de cateva minute la foc mic.

Adaugam apoi putina sare si piper si apa  si lasam saclocoteasca. Intre timp  ne ocupam de praz , spalam bine fiecare frunza separat si il pregatim pentru taiat.

 Cand clocoteste apa  adaugam orezul si la 5 minute dupa orez adaugam prazul taiat franjuri subtiri. Lasam si prazul timp de 8-10 minute sa fiarba la foc mediu si cu oala acoperita. La sfarsit mai dregem cu sare si cu bors dupa gust si adaugam o mana de verdeata  .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de perisoare