Supa de praz

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2010 | 5766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru o oala de 4 litri avem nevoie de :un morcov,
  • o ceapa,
  • o bucata de telina,
  • un fir mare de praz ( daca e mai mic puneti 2 fire ) ,
  • o canita de orez, 
  • o lingura de vegeta mea naturala (  )  ,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de bors magic ( sau bors natural daca aveti, adaptati cantitatea  dupa gust ),
  • 2-3 linguri de ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz:

 Preparare : dam pe razatoare morcovul si telina iar ceapa o maruntim fin de tot ( eu am folosit robotul) . Intr-o oala mai mare ( eu am folosit vasul meu de fonta ) punem la calit legumele si vegeta naturala in 2-3 liguri de ulei si le lasam pret de cateva minute la foc mic.

Adaugam apoi putina sare si piper si apa  si lasam saclocoteasca. Intre timp  ne ocupam de praz , spalam bine fiecare frunza separat si il pregatim pentru taiat.

 Cand clocoteste apa  adaugam orezul si la 5 minute dupa orez adaugam prazul taiat franjuri subtiri. Lasam si prazul timp de 8-10 minute sa fiarba la foc mediu si cu oala acoperita. La sfarsit mai dregem cu sare si cu bors dupa gust si adaugam o mana de verdeata  .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu rosii si galuste de gris