Doua fete dragi sufletului meu ADINA si NICOLETA care astazi isi sarbatoresc ziua de nastere le urez LA MULTI ANI cu sanatate si numai bucurii si le dedic aceasta reteta.
Va pup si va imbratisez cu mult drag!
Intr-o oala in care urmeaza sa preparam supa incingem uleiul si punem la sotat ceapa taiata marunt si usturoiul pisat.Lasam circa 2-3 min dupa care adaugam morcovul taiat rondele si ardeiul gras taiat cubulete.Mai lasam circa 5 min ,avand grija sa amestecam din cand in cand .
Taiem rosiile felii si le asezam peste legumele sotate.Condimentam cu sare , piper ,cimbru si adaugam si sofranul(pentru culoare).Adaugam circa 1,5 l apa , foile de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10 min.
In acest timp ne ocupam de peste:se curata , se taie bucati potrivite ,se spala si apoi se lasa la scurs.
Adaugam bucatile de peste ,vinul si daca mai este nevoie si apa ,astfel incat pestele sa fie acoperit de supa.Potrivim de sare,scoatem foile de dafin din supa si lasam pe foc pana cand carnea este bine facuta .
Asezonam cu patrunjel verde si servim calda.
Pofta buna!