Supa de mazare cu spetzli

de dentistutza in Supe, 22 Oct 2010 | 4785 vizualizari

 

O reteta de familie pe care mama o face ( zic eu) mai gustoasa ca mine chiar daca respectam aceleasi indicatii. Asta e, tot ce face mama e bun...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. mazare fina, proaspata sau congelata
  • 2 cepe potrivite
  • 1 legatura marar
  • sare, piper
  • 2-3 linguri unt
  • pentru spetzli
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 cani faina
  • 1 lingura unt topit
  • piper sau boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de mazare cu spetzli:

Supa:  

Ceapa se toaca fin si se caleste usor in cratita cu putin unt cat sa devina sticloasa.Se pune apa la fiert impreuna cu ceapa si cand clocoteste se adauga mazarea ,  se potriveste focul- sa fie domol. Se lasa la fiert pana incepe sa se inmoaie mazarea ( fierbe destul de repede) si se condimenteaza cu sare si piper.

Spetzli:

Se bat ouale intr-un castronel,se pune sarea si piper/boia si treptat se adauga faina cat cuprinde pentru un aluat moale, lipicios dar nu curgaret. Se adauga untul topit. In supa care fierbe se pun mici galuscute cu varful linguritei.Se lasa sa fiarba numai cateva minute pana se ridica toate la suprafata. 

 Oprim focul, punem mararul tocat fin si untul .  Se serveste cu smantana sau iaurt amestecat cu putina menta tocata fin.

TIPS-URI

1

cand se toarna galuscutzele ca sa fie mai usor se inmoaie lingurita de fiecare data in supa care fierbe inainte de a o introduce in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mazare cu spetzli" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu suc de rosii si taietei de casa