Pentru inceput punem apa la fiert , cand apa clocoteste se adauga in ea pulpele de rata care in prealabil au fost spalate. Odata cu pulpele de rata se adauga si zarzavatul ( in afara de mazare) care se taie si el cubulete.
Cand pulpele sunt fierte se scot pe o farfurie , se dezoseaza si se marunteste carnea. Se pun din nou in oala alaturi de conserva de mazare .
Pentru galuste, spargem oul in care adaugam sarea apoi incepem sa il batem putin, se adauga apa minerala rece apoi se completeaza treptat cu faina pana devine un aluat cu o consistenta mai moale . Dupa omogenizarea compoztiei se lasa aluatul putin sa stea si se incepe ruperea lor cu lingura sau cu forma de galuste.
1
Pentru a obtine aluatul perfect adaugam faina treptat, incercand sa ajungem la o consistenta moale, care curge, dar sa nu fie nici foarte moale
2
In fuctie de marimea oului, este posibil de 1 lingura de faina in plus fata de cantitatea indicata
3
adaugarea fainii treptat este cea mai indicata varianta
4
cantitatea de faina este datorata si tipului de faina pe care il folositi
5
aluatul se lasa sa se odiheasca pentru 5-10 minute