Inca de ieri planul pentru pranzul de astazi era o supa crema de linte rosie. Stiam ca am o punga deschisa de ceva vreme si m-am gandit sa o termin.Numai ca planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ. In punga mea era doar putina linte, deci ideea a picat din start.Asa ca mi-am facut linistita cafeluta si am deschis Bucatarasul sa vad ce mai face lumea cu putina linte. Asa ca am gasit aceasta reteta https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-prosciuto-cu-linte-si-ciuperci-55029.html . Si pentru ca aveam si niste ciuperci ramase de la reteta de paste mi-am zis ca e perfect. Scap si de linte si de ciuperci. Am schimbat putin reteta pentru ca doream o supa mai dulce, nu o ciorba cu rosii, am mai adaugat niste ardei gras pentru culoare si dulceata.Am renuntat la prosciuto pentru ca vroiam sa fie de post.
Spalam lintea in mai multe ape si o lasam la inmuiat pesntru 1 ora. Curatam si tocam ceapa fin. Morcovul il curatam si il taiem semirondele cat mai subtiri. Taiem ardeiul kapia, ardeiul gras si cartoful cubulete, iar ciupercile felii subtiri. In uleiul incins punem morcovul si il calim cateva minute pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa. O lasam sa se inmoaie usor si stingem cu apa. Adaugam lintea scursa, cartoful,ardeiul gras, foaia de dafin,cimbru, sare si piper. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.Separat punem la fiert o craticioara cu putina apa si fierbem ciuperile 2-3 minute. Scurgem apa si le adaugam in supa. Completam cu apa cat este nevoie ca supa sa nu fie prea densa si potrivim de sare.Fierbem aproximativ 20-25 de minute. Servim supa decorata cu patrunjel verde.