Se pune lintea la fiert si se fierbe circa 30 (la foc mic dupa ce da in fiert).
Se taie ceapa, usturoiul si se rumenesc putin in uleiul de masline, dupa care se toarna peste lintea care fierbe.
Se curata zarzavaturile si se toaca marunt iar apoi se adauga in oala cu linte, nu conteaza daca fierb prea mult si se sfarama.
Odata cu zarzavaturile se pot adauga si mirodeniile la fiert si dupa gust se mai pot pune ierburi si la sfarsit, dupa ce se stinge focul.
Cand s-a fiert lintea, se sareaza dupa gust se pune menta si se stinge focul, urmand ca toata fiertura sa se mai raceasca o vreme.
Cand a ajuns la o temperatura rezonabila, se scurge zeama intr-o oala,se “arunca” toata compozitia solida in bolul de la robot si se face piure. Piureul se paseaza prin sita, ca sa se elimine cojile de la linte. Peste piureul pasat se adauga zeama si-i gata de servit. Se serveste cu zeama de lamaie. Este o supa sanatoasa si lintea rosie contine mult fier.